بهترین افزونه بکاپ وردپرس
بکاپ ها اولین لایه امنیت در طراحی سایت حرفه ای به حساب می آیند. جدا از داشتن بکاپ های اتوماتیک ، شما به راهی آسان نیاز دارید تا هر وقت لازم بود بتوانید بکاپ برگردانید. امروز قصد داریم بهترین افزونه بکاپ وردپرس را معرفی کنیم.
در زمینه بکاپ گیری خودکار و برگداندن راحت آن ، می توان گفت افزونه UpdraftPlus بهترین افزونه بکاپ وردپرس است. تعداد نصب های این افزونه که از مرز 900 هزار نصب گذشته نشانه خوبی برای این ادعاست. در این مطلب به شما نشان خواهیم داد به کمک این افزونه چطور به آسانی از سایت وردپرسی خود بکاپ بگیرید و در صورت لزوم بکاپ برگردانید.
چرا شما به بکاپ گیری و بازگرداندن آن در وردپرس نیاز دارید؟
تحقیقات نشان می دهند که خرابی و از دست رفتن اطلاعات ، سالانه 1.7 تریلیون دلار برای اقتصاد جهانی خرج بر می دارد! تمامی وب سایت های اینترنتی در معرض مشکل از دست دادن اطلاعات و تهدیدهای امنیتی هستند. به عنوان یک شخص صاحب وب سایت ، این ها شرایط معمولی هستند که ممکن است منجر به از دست رفتن اطلاعات سایت شما شوند:
- وب سایت شما ممکن است هک شود ، و هکرها تمامی اطلاعات را از بین ببرند.
- شرکت که میزبانی سایت شما را به عهده دارد (هاستینگ) ممکن است به هر دلیلی مثل: خرابی و یا هک شدن سرورها ، اطلاعات سایتتان را از دست بدهد.
- شرکت میزبانی سایت شما این حق را برای خود محفوظ می دارد که پس از پایان قرارداد ، تمامی اطلاعات را پاک کند.
احتمالات فراوان دیگری هم وجود دارند که ممکن است سایتی که شما سالها روی آن زحمت کشیده اید ناگهان از بین برود. بهترین راه برای اینکه در مقابل این تهدیدها ایمن بمانید این است که بکاپ های دوره ای و منظم از سایتتان داشته باشید. وردپرس به طور پیشفرض امکانی برای تهیه بکاپ های دوره ای ندارد اما افزونه های خوبی که به شما این امکان را می دهند تا به صورت خودکار بکاپ بگیرید و بازگردانی کنید هم کم نیستند.
همانطور که گفتیم افزونه UpdraftPlus بهترین افزونه بکاپ وردپرس است. این افزونه به شما این امکان را می دهد بکاپ گیری های منظم زمانبندی شده را مشخص کنید و همچنین به شما کمک می کند در شرایط اضطراری به راحتی بکاپ بازگردانی کنید.
نگاهی می اندازیم به اینکه چگونه می توان به کمک این افزونه به راحتی اقدام به بکاپ گیری و بازگردانی آنها کرد.
ایجاد بکاپ وردپرس به وسیله UpdraftPlus
اول از همه لازم است افزونه را نصب و فعال کنید. برای جزئیات بیشتر ، توصیه میکنم مطلبی را که با عنوان “راهنمای گام به گام نحوه ی نصب یک افزونه ی وردپرس” منتشر کرده ام مطالعه نمایید.
پس از فعال کردن افزونه ، لازم است به قسمت تنظیمات » پشتیبان های UpdraftPlus رفته تا تنظیمات افزونه را انجام دهید.
اکنون باید روی تب تنظیمات کلیک کنید. اینجا بخشی است که شما می توانید تنظیمات بکاپ گیری های خودکار و زمانبندی شده و همچنین یک مکان خارجی که بکاپ ها قرار است روی آن ذخیره شوند را مشخص کنید.
ابتدا باید دوره بکاپ گیری برای فایل ها را مشخص کنید. فایل های شما شامل قالب های وردپرس ، افزونه ها ، تصاویر و سایر آپلودها می شوند.
سپس نوبت به مشخص دوره بکاپ گیری برای پایگاه داده وردپرس می رسد. علاوه بر این می توانید مشخص کنید چه تعداد بکاپ نگه داری شود (بکاپ های قدیمی تر برای آزاد سازی فضا به طور خودکار پاک می شوند). وردپرس نرم افزاری مبتنی بر پایگاه داده است. تمامی نوشته ها و صفحات ، نظرات ، تنظیمات وب سایت ، همگی در پایگاه داده ذخیره می شوند.
دوره ای که برای بکاپ گیری تعیین می کنید باید متناسب با دوره ای باشد که مطالب جدید روی سایت قرار می دهید. به طور مثال اگر شما هفته ای 2 بار اقدام به انتشار مطلب می کنید ، می توانید دوره بکاپ را روی “هر 2 هفته یک بار” برای فایل ها و “هفته ای 1 بار” برای پایگاه داده تنظیم کنید.
در مرحله بعد لازم است مشخص کنید فایل های بکاپ شما کجا ذخیره شوند. به شدت توصیه می کنیم بکاپ ها را روی همان فضایی که وب سایت شما وجود دارد ذخیره نکنید. چون اگر اطلاعات سایت شما به هر دلیلی از بین برود به این معنی خواهد بود که بکاپ ها هم از بین رفته اند.به همین دلیل لازم است فضایی را برای ذخیره بکاپ ها نتخاب کنید که از فضای سایت شما جدا باشد.
بهترین افزونه بکاپ وردپرس به شما این امکان را می دهد که بکاپ ها را روی سرویس های ابری مختلفی ذخیره کنید. سرویس هایی مثل: دراپ باکس ، گوگل درایو ، مایکروسافت وان درایو و خیلی سرویس های دیگر. همچنین می توانید بکاپ ها را به یک آدرس ایمیل ارسال کنید.
فقط کافیست روی نام سرویس دهنده مورد نظرتان کلیک کنید و توضیحات مربوطه را که در پایین نمایش داده می شود بخوانید.
در این آموزش ما به شما نشان می دهیم چطور از دراپ باکس به عنوان یک فضای ذخیره سازی خارجی استفاده کنید:
ابتدا روی نام دراپ باکس کلیک کرده و سپس در انتهای صفحه روی “ذخیره تغییرات” کلیک می کنیم.
UpdraftPlus تنظیمات شما را ذخیره می کند البته دسترسی های لازم به اکانت دراپ باکس شما را هم می خواهد. کمی پایین بیایید و روی لینکی که در قسمت “احراز هویت با دراپ باکس” وجود دارد کلیک کنید.
این لینک شما را به صفحه دراپ باکس خواهد برد و از شما خواسته می شود که با ایمیل و رمز ورودتان در دراپ باکس وارد شوید (از قبل باید ثبت نام کرده باشید) پس از ورود به دراپ باکس ، پنجره ای ظاهر می شود که در آن به UpdraftPlus اجازه می دهید تا به اکانت دراپ باکس شما دسترسی داشته باشد.
UpdraftPlus فقط اجازه دسترسی به پوشه ای با همین نام در پوشه Apps را خواهد داشت. روی Allow کلیک کنید. پس از این کار شما به وب سایت UpdraftPlus هدایت خواهید شد تا برای اتمام مراحل روی دکمه Complete Setup کلیک کنید.
اکنون شما به سایت وردپرسیتان برگردانده می شوید و دوباره صفحه تنظیمات افزونه را خواهید دید. به پایین صفحه بروید و روی ذخیره تغییرات کلیک کنید. در این مرحله شما زمان بندی بکاپ های خودکار و محل ذخیره سازی خارجی آنها را مشخص کرده اید.
ایجاد بکاپ های دستی با افزونه UpdraftPlus
با استفاده از بهترین افزونه بکاپ وردپرس علاوه بر اینکه می توانید بکاپ های خودکار زمانبندی شده داشته باشید ، در هر زمان می توانید بکاپ های دستی نیز تهیه کنید.
پس از ورود به بخش مدیریت به قسمت تنظیمات » پشتیبان های UpdraftPlus بروید و از تب “وضعیت کنونی” روی “تهیه پشتیبان” کلیک کنید. با این کار یک پنجره پاپ آپ باز می شود که شما می توانید در آن انتخاب کنید از فایل ها و پایگاه داده بکاپ گرفته شود و به فضای ذخیره سازی خارجی که قبلا مشخص کرده اید ارسال شود. برای ادامه ، روی دکمه تهیه پشتیبان کلیک کنید.
اکنون افزونه شروع به ایجاد بکاپ از فایل ها و پایگاه داده سایت شما می کند و شما می توانید مراحل ایجاد بکاپ را مشاهده کنید. زمان این فرایند بستگی به حجم فایل ها و پایگاه داده شما دارد. UpdraftPlus همچنین شروع به آپلود بکاپ شما در حافظه ذخیره سازی خارجی می کند.
بازگردانی بکاپ وردپرسی شما توسط UpdraftPlus
ایجاد بکاپ راحت است. اما مزیت اصلی بهترین افزونه بکاپ وردپرس در راحتی بازگردانی بکاپ های ایجاد شده است.
اگر سایت وردپرسی شما هک شد و یا خواستید از نو شروع کنید ، ابتدا لازم است همه چیز را پاک کنید و دوباره اقدام به نصب وردپرس کنید. سپس شما نیاز دارید افزونه UpdraftPlus را مجددا روی سایت جدیدتان نصب و فعال کنید. پس از فعالسازی به قسمت تنظیمات » پشتیبان های UpdraftPlus رفته و از تب وضعیت کنونی ، روی “بازنشانی” کلیک کنید.
این کار شما را به صفحه پشتیبان های موجود می برد. افزونه ابتدا در هاست شما به آدرس /wp-content/updraft/ مراجعه می کند و به دنبال فایل های بکاپ می گردد. البته چون شما همه چیز را پاک کرده اید ، فایلی نخواهد یافت.
اگر شما فایل های پشتیبان را روی کامپیوترتان ذخیره کرده اید می توانید روی “آپلود فایل های پشتیبان” کلیک کنید و توسط آنها اقدام به بازگردانی بکاپ نمایید.
همانطور که گفته شد شما همچنین می توانید افزونه را به حافظه ذخیره سازی خارجی (مثل دراپ باکس ، گوگل درایو ، مایکروسافت وان درایو) وصل کنید تا افزونه از فایل های بکاپی که قبلا ایجاد کرده اید استفاده کند. پس از اینکه افزونه به فضای ذخیره سازی خارجی متصل شد ، به تب پشتیبان های موجود برگردید و روی اسکن دوباره فضا کلیک کنید.
اکنون افزونه به دنبال فایل های بکاپ خواهد گشت و آنها را به صورت یک لیست در پایین نشان خواهد داد. در این مرحله شما می توانید روی دکمه بازنشانی که در جلوی هر فایل بکاپ وجود دارد کلیک کنید. پنجره ای ظاهر خواهد شد که از شما می پرسد مایل به بازگردانی چه چیزی هستید؟ در این وضعیت که همه چیز پاک شده ، باید تمام گزینه ها را انتخاب کنید اما در صورتی که به طور مثال فقط پوسته های شما از بین رفته باشند می توانید فقط پوسته ها را انتخاب و روی دکمه بازنشانی کلیک کنید.
در این مرحله UpdraftPlus فایل های پشتیبان را از فضای ذخیره سازی خارجی دریافت کرده و شروع به بازگردانی سایت شما می کند.
صحبت پایانی
بکاپ ها به شما کمک می کنند در شرایط اضطراری ، سایت خود را بازیابی کنید. گرچه آنها نمی توانند از سایت شما در برابر تهدیدهای امنیتی مثل هک شدن ، بد افزار ها و … حفاظت کنند. شما باید مطمئن شوید سایت وردپرسیتان به اندازه کافی ایمن است. برای تقویت امنیت سایت های وردپرسی نیز به زودی مطلبی خواهیم گذاشت تا به کمک آن بتوانید امنیت سایتتان را افزایش دهید.
امیدواریم توانسته باشیم با این مطلب به شما کمک کنیم تا به راحتی به کمک بهترین افزونه بکاپ وردپرس از سایتتان بکاپ تهیه کنید و در صورت لزوم آن را بازگردانید. اگر این مطلب را دوست داشتید لطفا به اینستاگرام سایت خوب سری بزنید و ما را دنبال کنید. در آنجا مطالبی هست که در سایت خوب نخواهید دید.
منبع: wpbeginner
دیدگاه (4)
خيلي عالي بود دستون درد نكنه
قربان شما ، موفق باشید 🙂
با سلام.
من با این افزونه از سایت لوکالیم بک آپ گرفتم ولی ارور میده که (وردپرس نصب شده شما مشکلی با خروجی فضای خالی دارد، این مساله باعث شکسته شدن بک آپ هایی که از اینجا دانلود میکنید میشود.)
دلیلش چی هستش؟ یک سری افزونه پولی هم در سایتم استفاده کردم، امکان داره به خاطر وجود اینها باشه؟
میشه راهنماییم کنید لطفا.
تشکر
سلام وقتتون بخیر.
زمانی که شما اینقدر حرفه ای هستید که یک سایت رو به صورت لوکال راه اندازی کردید ، به نظر من نیازی به استفاده از این افزونه ندارید. این افزونه بیشتر برای مواقعی هست که میخوایم از سایتمون به صورت منظم بکاپ تهیه بشه ، اما زمانی که سایت رو روی لوکال داریم به راحتی میتونیم از پایگاه داده و فایل ها به صورت دستی بکاپ بگیریم.
در کل خیلی بعید میدونم این مشکل به دلیل تداخل با افزونه های پولی باشه که فرمودید ، احتمالا همونطور که در متن ارور هم به شما گفته شده ، مشکل از فضایی هست که این افزونه میخواد فایل بکاپ رو داخلش ذخیره کنه. توصیه میکنم از فضاهای ابری مثل دراپ باکس یا گوگل درایو استفاده کنید.
موفق باشید 🙂