نحوه حذف صحیح یک صفحه از سایت

ارسال شده توسط: سید محمد قائمی دیدگاه ها: 2 دیدگاه

نحوه حذف صحیح یک صفحه از سایت

وقتی یک صفحه (یا پست) را از سایت خود حذف می کنید، یک یا چند URL نیز همراه آنها حذف می شوند. وقتی سعی کنید به آن URL قدیمی (حذف شده) متصل شوید ارور ” 404 not found ” را مشاهده خواهید کرد. اما آیا واقعا همین را می خواهید؟ 

این کار به شرایط سئو و بهینه سازی وب سایت شما آسیب وارد میکند ، شاید بهتر باشد آن صفحه کاربر را به جای دیگری هدایت کند. اگر این را نمی خواهید و عمدا آن محتوا را حذف کرده اید ، استفاده از یک هدر 410 بهترین ایده است. در این مقاله گزینه هایی که پیش رو دارید و نحوه ی اتخاذ آنها را توضیح خواهم داد.

هدایت به جایی دیگر یا حذف کامل یک صفحه؟

اولین گزینه ی پیش رو برای انتخاب این است که آیا محتوایی که حذف کردید ، یک جایگزین برابر و مناسب در سایت شما دارد یا خیر. اینطور به این مسئله فکر کنید: اگر من روی یک لینک صفحه که شما آن را پاک کرده اید کلیک کنم ، آیا صفحه ی دیگری در سایت شما وجود دارد که اطلاعات مورد انتظار من را فراهم کند؟ اگر صفحه ای در سایت شما وجود دارد که به نظرتان برای اکثر افراد اطلاعات مورد نیاز را فراهم می کند؟ پس باید URL حذف شده آنها را به سمت آن صفحه ریدایرکت (هدایت) کند.

در کل ، توصیه ی من به شما این است که حتی در صورتی که درصد کمی از بازدید کنندگان از ریدایرکت به صفحه ای دیگر نفع خواهند برد ، باز هم این کار را بکنید. دلیل این توصیه ساده است: در غیر اینصورت همه ی کاربران با صفحه ای حاوی پیام “محتوا یافت نشد” رو به رو می شوند ، پس چاره ای جز هدایت به سمت محتواهای دیگر نیست…

ایجاد ریدایرکت (هدایت به صفحه دیگر)

وقتی آن URL صفحه ی حذف شده را به یک URL دیگر هدایت می کنید ، اطمینان حاصل کنید ریدایرکتی که مورد استفاده قرار داده اید همان ریدایرکت301 باشد. چندین نوع ریدایرکت وجود دارند ، اما ریدایرکت 301 به هدایت دائمی مشهور است. در این راستا ، گوگل و دیگر موتورهای جستجو ارزش لینک قدیمی را به لینک جدیدی که بازدید کنندگان را به سمت آن هدایت کرده اید اختصاص می دهند.

حذف کامل یک صفحه (؟)

اگر هیچ صفحه ای در سایت شما وجود ندارد که اطلاعات صفحه ی قبلی را ارائه دهد ، پس باید از خودتان این سوال را بپرسید: آیا واقعا باید آن صفحه را حذف کنم؟ یا باید آن را بهتر کنم؟ اگر تصمیم گرفتید به هر حال آن صفحه را حذف کنید ، مطمئن شوید از یک هدر (عنوان) HTTP مناسب استفاده کرده اید : عنوان 410 که مخصوص محتوای حذف شده است.

هدرهای HTTP 404 و 410

تفاوت بین یک هدر 404 و 410 ساده است: 404 به معنای “محتوا یافت نشد” است ، 410 به معنای “محتوا حذف شده است” است. بنابراین 410 مناسب تر از 404 است. اگر یک لینک ، هدر 410 باز گرداند ، گوگل مطمئن خواهد شد که شما از عمد آن را حذف کرده اید و در نتیجه آن را از ایندکس خود حذف می کند. این بدان معناست که این فرآیند خیلی سریع تر اتفاق خواهد افتاد.

اگر از وردپرس و افزونه ی Yoast SEO Premium استفاده می کنید ، ماژول ریدایرکت ها در این افزونه قادر است خود به خود هدرهای 410 را ایجاد کند. “مدیریت ریدایرکت ها” یک ابزار عالی برای کار کردن بر روی ریدایرکت ها است. این ابزار وقتی یک URL خاص را حذف می کنید یا تنظیمات ساختار آدرس صفحات (پیوندهای یکتا) را تغییر می دهید از شما می پرسد که می خواهید دقیقا با آن URL چه کار کنید. می توانید هر نوع هدایت را برای URL خود تنظیم کنید و ابزار شما را حتی به کنسول جستجوی گوگل نیز متصل می کند ، بنابراین می توانید ارورهایی که مستقیما از سمت وردپرس ناشی می شوند را برطرف کنید.

مشکل استفاده از هدر های محتوای حذف شده ی 410 این است که گوگل به طور کامل از آنها پشتیبانی نمی کند. گوگل خیلی سریع صفحاتی که دارای هدر 410 هستند را از ایندکس خود حذف می کند. با این حال ، در کنسول جستجوی گوگل ، هدرهای 410 به صورت ارورهای “یافت نشد” (درست همانند پیغام های ارور 404) نمایش داده خواهند شد. این مورد تا به حال چندین بار به گوگل اعلام شده است اما هنوز واکنشی نداشته اند.

فلوچارت حذف یک صفحه از سایت

آسیب جانبی در هنگام حذف یک صفحه

 وقتی یک یا چند پست یا صفحه را از سایت خود حذف می کنید ، گاهی خسارات جانبی وجود خواهند داشت. فرض کنید همه ی پست های موجود در سایت خود را که یک تگ (برچسب) خاص دارند حذف کنید. آن تگ حالا خالی است ، در این صورت URL آرشیو آن نیز ارور 404 می دهد. حتی وقتی همه ی URLهای آن پست های حذف شده را نیز (با ریدایرکت آنها یا ایجاد هدر 410) مدیریت کنید ، باز هم آرشیو آن تگ ارور 404 می دهد ، بنابراین باید برای URL آرشیو نیز فکری بکنید.

حتی وقتی همه ی پست های دارای یک تگ را نیز حذف نکنید ، آرشیو تگ ممکن است حالا به جای 12 پست 5 پست داشته باشد. حالا اگر به فرض شما در آرشیو در هر صفحه 10 پست نمایش دهید، صفحه دوم آن آرشیو دیگر وجود نخواهد داشت و بنابراین یک ارور 404 دیگر پدید خواهد آمد.

وقتی یک یا دو پست را حذف می کنید ، مشکلات ذکر شده بزرگ ترین مشکلات شما نخواهند بود ، اما در صورتی که با الگوریتم پاندای گوگل مواجه شدید و به خاطر حذف آن همه محتوای قدیمی یا ضعیف تعداد زیادی ارور 404 به وجود آمد ، این مشکلات می توانند سایت شما را به کلی زمین بزنند. پس با احتیاط پیش بروید!

منبع: yoast.com

دیدگاه (2)

  • samira پاسخ

    مطالب رو خیلی ساده و روان عنوان میکنید، ممنونم لذت بردم و آموختم

    26 فروردین, 1399 در 2:33 ب.ظ
    • سید محمد قائمی پاسخ

      خوشحالم براتون مفید بوده.
      موفق باشید 🙂

      15 اردیبهشت, 1399 در 1:28 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنالیز رایگان سایت شما و رقبا

دوست دارید بدانید رقبا چه برتری هایی نسبت به شما دارند؟

کاملا رایگان سایت شما و رقبا را بررسی می‌کنیم.متوجه خواهید شد رقبا چه اقدامات مفیدی کرده اند که از آن بی خبرید!
فقط کافیست آدرس ایمیل و آدرس وبسایت خود یا رقیبتان را وارد کنید.