CMS چیست؟

ارسال شده توسط: سید محمد قائمی دیدگاه ها: 0 دیدگاه

CMS چیست؟

زمانی طراحی سایت ، کاری تخصصی و دشوار بود و به همین دلیل داشتن یک سایت شامل هزینه های زیادی بود اما شاید بتوان گفت امروزه خیلی از کاربران کامپیوتری قادر به راه اندازی سایت هستند. 

در گذشته برای طراحی سایت نیاز به دانش برنامه نویسی بود. کاربران برای راه اندازی آن ابتدا باید به یک برنامه نویس یا طراح سایت مراجعه می کردند و پس از شرح نیازهایشان ، کار برنامه نویس شروع می شد. او باید از ابتدا سایت را طراحی می کرد و به اصطلاح کد میزد. این کار زمان زیادی را طلب می کرد و سختی های فراوانی هم داشت ، همین باعث بالا رفتن هزینه های طراحی سایت می شد و شاید به همین دلیل خیلی از کاربران از داشتن سایت منصرف می شدند.

امروزه اما این کار به دشواری گذشته نیست. با ظهور CMS ها یا سیستم های مدیریت محتوا ، طراحی سایت شکل ساده تری به خود گرفته و تعداد زیادی از کاربران با صرف مقداری وقت و حوصله ، خودشان قادر هستند سایت دلخواهشان را راه اندازی کنند. در اینجا یک سئوال مطرح می شود:

 

CMS چیست؟ 

برای درک بهتر ، ابتدا به این مقدمه کوچک توجه کنید. نرم افزار ها از لحاظ نوع اجرا به دوسته تقسیم می شوند:

        1 . دسکتاپ:

نرم افزار هایی که در کامپیوتر های رومیزی و یا لپتاپ ها و تحت سیستم عاملی مانند ویندوز اجرا می شوند. همچنین برای اجرا روی هر سیستم نیاز به نصب شدن دارند.

 

      2 . تحت وب:

این نرم افزار ها به سیستم عامل کامپیوتر و دستگاهی که روی آن اجرا می شوند وابسته نیستند. فقط یک بار روی یک کامپیوتر (سرور) نصب می شوند و پس از آن بقیه کامپیوتر ها می توانند آن را از طریق مرورگر خود اجرا کنند.  

 

هر دو نوع نرم افزار گفته شده برای اجرا به پایگاه داده نیاز دارند. پایگاه داده وظیفه ذخیره اطلاعات مورد نیاز نرم افزار را دارد و در هر بار اجرا ، نرم افزار اطلاعات مور نیاز خود را از پایگاه داده تأمین می کند. پایگاه داده ها نیز انواع مختلفی دارند مثل : SQL Server , My SQL , Oracle و …

حال با توجه به توضیحات ارائه شده می توان گفت : CMS نرم افزار تحت وبی است که از پایگاه داده My SQL استفاده می کند. با استفاده از cms ها نیاز به کد نویسی به حداقل می رسد (البته توجه داشته باشید نمی توان گفت این نیاز کاملا بر طرف می شود). سیستم های مدیریت محتوا کد های برنامه نویسی پایه که برای هر سایتی لازم است را برای ما ایجاد می کنند و یک سایت با امکانات اولیه به ما تحویل می دهند. همچنین این امکان را فراهم می کنند که بدون درگیر بودن با کد های برنامه نویسی بتوانیم محتوای داخل سایت را عوض کنیم و مطالب جدید خود را در سایت نمایش دهیم. برای ارتقای سایتی که از cms تحویل گرفته ایم لازم است بدانیم افزونه چیست.

 

افزونه چیست؟

افزونه یا پلاگین (plugin) یا اکستنشن (Extension) برنامه های تحت وبی هستند که روی cms نصب می شوند. با نصب آنها امکانات جدیدی به سایت ما اضافه می شود و قادر خواهیم بود کارهای جدیدی در سایت انجام دهیم. مثل ایجاد خبر نامه.

 

قالب چیست؟

قالب ها ، کد های از پیش آماده ای هستند که با نصب آنها روی cms ، ظاهری جدید به سایت می بخشیم و نیاز به طراحی سایت از ابتدا نداریم. استفاده از برخی قالب ها به دلیل اینکه توسط تیم های بزرگی طراحی و تست شده اند از اینکه سایت را یک برنامه نویس از ابتدا طراحی کند هم خیلی بهتر و کارآمد تر هستند و هم هزینه کمتری می برند.

 

انواع cms

از معروف ترین سیستم های مدیریت محتوا می توان به ورد پرس (WordPress) ، جوملا (Joomla) ، دروپال (Drupal) و … اشاره کرد.

 

مزایای استفاده از cms ها :

        1 . صرفه جویی در زمان و هزینه: همانطور که گفته شد به دلیل وجود کد های آماده ، سایت در زمان سریع تری راه اندازی می شود و هزینه کمتری هم می برد.

        2 . پشتیبانی بهتر: cms های معروفی که نام برده شد همگی شامل تیم های بزرگ برنامه نویسی هستند. طبیعتا نرم افزار هایی که توسط تیم های بزرگ تر طراحی شده باشند به نسبت تیم های کوچک تر هم از فناوری های به روز تری استفاده می کنند ، هم مشکلات کمتری خواهند داشت و هم پشتیبانی بهتری ارائه می دهند.

        3 . انعطاف بیشتر : قطعا cms هایی که توسط تیم های بزرگی نظیر وردپرس طراحی و آماده می شوند انعطاف بیشتری برای تحقق خواسته های کاربران از خود نشان می دهند.

در پایان بخاطر داشته باشد هر چند استفاده از سیستم های مدیریت محتوا طراحی سایت را آسان میکند و سرعت می بخشد اما همیشه این سیستم ها جواب گوی نیاز ما نیستند. در واقع آنها زمانی به کمک ما می آیند که نیاز به راه اندازی وب سایت های کوچک داشته باشیم. مثل یک فروشگاه اینترنتی کوچک یا سایت شخصی و یا سایت های شرکتی. زمانی که نیاز به راه اندازی سایت های بزرگ مثل سایت یک سازمان باشد باز هم باید به سراغ برنامه نویس رفت تا او طراحی را از ابتدا شروع و کد نویسی کند.

همچنین در صورت استفاده از cms ها باز هم زمانی که نیاز به سفارشی کردن برخی امکانات باشد باید از دانش برنامه نویسی برخوردار باشیم تا بتوانیم کد های از پیش نوشته شده را مطابق نیازمان تغییر دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنالیز رایگان سایت شما و رقبا

دوست دارید بدانید رقبا چه برتری هایی نسبت به شما دارند؟

کاملا رایگان سایت شما و رقبا را بررسی می‌کنیم.متوجه خواهید شد رقبا چه اقدامات مفیدی کرده اند که از آن بی خبرید!
فقط کافیست آدرس ایمیل و آدرس وبسایت خود یا رقیبتان را وارد کنید.