15 کار که قبل از تغییر قالب وردپرس باید انجام دهید (چک لیست)
اگر قبلا از وردپرس استفاده کرده باشید ، احتمالا حداقل یک بار اقدام به نصب قالب و یا تغییر آن کرده اید. اگر اینطور نیست ، و این اولین بار است که قصد چنین کاری را دارید ، چه بهتر. زیبایی وردپرس به این است که تغییر قالب وردپرس را برای کاربران بسیار ساده کرده است.
عملا فقط چند کلیک لازم است. اما تغییر قالب وردپرس کمی پیچیده تر از کلیک کردن روی گزینه ی فعالسازی است. در این مقاله ، چک لیستی از کارهایی که قبل از تغییر قالب وردپرس باید انجام دهید ارائه می دهم. این گام ها برای اطمینان حاصل کردن از درست پیش رفتن فرآیند ضروری هستند ، در غیر این صورت ممکن است عناصری از بین بروند که نباید از بین می رفتند.
1- در مورد قالب فعلی خود نوت برداری کنید
بسیاری از کاربران وردپرس برای یافتن راه حل های مشکلات خود در اینترنت جستجو انجام می دهند. گاهی آن راه حل ها ، به صورت قطعه کدهایی که باید به فایل functions.php یا فایل های دیگر قالب اضافه شوند یافت می شوند. از آنجایی که این تغییرات فقط 1 بار انجام می شوند ، کاربران خیلی زود آنها را فراموش می کنند. بنابراین در فایل های تم خود بگردید و تمام کد های اضافی که اعمال کرده اید را روی کاغذ بنویسید. همچنین بهتر است سرعت بارگذاری قالب فعلی خود را نیز بررسی کنید چون به این صورت می توانید مقایسه ی بهتری بین دو تم انجام دهید. برای تست صفحات مختلف به سایتی همچون Pingdom Tools بروید یا از YSlow استفاده کنید (بله باید صفحات مختلف را بررسی کنید نه فقط صفحه ی اصلی را).
2- مراقب ستون های کناری (ساید بارها) باشید
باید اطمینان حاصل کنید که تم جدید شما قابلیت استفاده از ابزارک ها را دارد. ابزارک های ستون کناری معمولا به آسانی مورد استفاده هستند ، از این رو کاربران زیادی از آنها برای سفارشی سازی استفاده می کنند. من متوجه شدم که ستون های کناری احتمالا سفارشی سازی شده ترین محیط کاربر در سایت های وردپرسی است. افراد تغییرات زیادی همچون افزودن متن های سفارشی ، تصاویر ، لینک ها ، تبلیغات و ابزارک های دیگر را اعمال می کنند. اگر از یک قالب دارای ابزارک استفاده می کردید و حالا تمی را انتخاب کردید که قابلیت استفاده از ابزارک ها را ندارد ، همه ی آن تغییرات را از دست خواهید داد. اگر قرار است از یک قالب وردپرس دارای ابزارک استفاده کنید ، مشکلی وجود ندارد.
همچنین هر چیزی که در فایل sidebar.php تم قبلی اصلاح کرده اید ، بازنویسی خواهد شد. پس حتما آن کدها را در فایل sidebar تم جدید نیز اضافه کنید.
3- از سرویس های متصل به سایتتان غافل نشوید
اکثر مدیران سایت از نوعی سرویس آنالیزور استفاده می کنند ، مهم نیست آن برنامه Google Analytics باشد یا یک برنامه ی خدماتی دیگر. بسیاری از ما برای افزودن کدهای آنالیز از افزونه ها استفاده نمی کنیم. برخی از ما فایل footer.php را باز می کنیم و کدها را اصلاح می کنیم. برخی از تم های ما محل خاصی برای قرار دادن کد Adsense دارند. وقتی این محل را در تم خود یافتید ، حتما باید کد آنالیز خود را در قالب جدید کپی کنید. معمولا این یکی از آن نکاتی است که مورد غفلت قرار می گیرد. چون بسیار ساده است ، اکثر ما آن را فراموش می کنیم.
4- آیا در مورد RSS خوب عمل می کنید؟
بسیاری از ما برای جریان های RSS در وردپرس از FeedBurner استفاده می کنیم. یکی از گام های برقراری ارتباط FeedBurner در وردپرس این است که فیدهای پیش فرض خود را به سمت FeedBurner هدایت کنید ، در این صورت می توانید فیدهای مشترکان خود را مورد بررسی قرار دهید. بسیاری از تم ها همچون Genesis ، تم های استاندارد و غیره به شما اجازه می دهند ارتباط FeedBurner را از طریق پنل تنظیماتشان برقرار کنید. باید اطمینان حاصل کنید که فید به سمت FeedBurner هدایت شده است، در غیر این صورت دو فید RSS برای وبلاگ شما وجود خواهد داشت. یکی فید اصلی وردپرس و دیگری فید مخصوص FeedBurner که اطلاعات را از فید RSS موجود در وردپرس دریافت می کند. در این صورت ، حساب مشترکین زیادی که داشته اید را از دست خواهید داد ، چون آنها با استفاده از /feed/url که دیگر به سمت فید FeedBurner اشاره نمی کند عضو شده اند. دوباره می گویم ، این به معنی از دست دادن مشترکین نیست ، فقط به این معنا است که نمی توانید آنها را در حساب کاربری FeedBurner خود ببینید.
5- بکاپ!!!
با بکاپ گرفتن هیچوقت چیزی را از دست نمی دهید. به عنوان یک عمل پیشگیرانه ، باید از تمام فایل های تم ها ، افزونه ها و پایگاه داده ی خود بکاپ بگیرید. البته ممکن است هیچوقت اتفاقی هم نیفتد ، اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. برای این منظور می توانید از افزونه UpdraftPlus برای انجام یک بکاپ کامل و همچنین تهیه بکاپ های زمان بندی شده از سایت خود استفاده کنید.
6- حالت به زودی…
قطعا هیچکس دوست ندارد کاربران متوجه فرآیند تغییر تم شوند ، چون ممکن است فکر کنند سایت خراب شده است. بنابراین در 15 الی 20 دقیقه ای که برای انجام درست کار زمان لازم است بهتر است حالت به زودی… را فعال کنید. وقتی این حالت را فعال کردید ، می توانید راحت پیش بروید و قالب جدید را فعال کنید.
7- تست همه ی اعمال و افزونه ها
وقتی قالب جدید را فعال کردید ، باید اطمینان حاصل کنید که تمام اعمال و افزونه هایی که هنوز کار می کنند نیز در آن فعال شوند. لیست نوت هایی که در گام 1 فراهم کردید را به یاد بیاورید. این لیست حالا به کار شما می آید. حالا به عقب باز گردید و تمام اعمالی که می خواهید از تم قبلی به تم جدید اضافه شوند (البته اگر تا الان آنها را اضافه نکرده اید) را اضافه کنید. همه ی ویژگی های آنها را امتحال کنید اما این تست و آزمایش را فقط به فرآیند کامنت گذاری ، صفحات پست تکی ، جستجو ، صفحه ی 404 ، صفحه ی آرشیو ، صفحه ی تماس با ما و غیره محدود نکنید. اطمینان حاصل کنید که همه ی ابزارک های شما هنوز وجود داشته و عمل می کنند.
در مورد خروجی افزونه ها ، شما فقط باید اطمینان حاصل کنید که فرمت آنها هنوز هم مثل قبل باشد. بسیاری از افزونه ها از تنظیمات فعلی شما برای نمایش خروجی خود استفاده می کنند. پس بهتر است اطمینان حاصل کنید که آنها در مورد قالب جدید نیز به خوبی عمل می کنند.
8- بررسی سازگاری با مرورگرها
سایت خود را در تمام مرورگرهای در دسترستان تست کنید. مرورگر ها هر کدام عناصر مختلف را به صورت متفاوت اجرا می کنند. به خصوص اینترنت اکسپلورر. باید اطمینان حاصل کنید که طراحی شما در مرورگرهای اصلی ظاهر خوبی داشته باشد. برخی از تم های زیبا در مرورگرهای مختلف به مشکل می خورند. بنابراین اگر تعداد زیادی از مخاطبان شما از اینترنت اکسپلورر استفاده کنند ، حتما باید دسترسی آنها به تم جدیدتان را مورد آزمایش قرار دهید.
9- کاری کنید عناصر وابسته به سایت ظاهر زیبایی داشته باشند
اگر از Google Adsense یا یک شرکت تبلیغاتی دیگر استفاده می کنید که به شما اجازه ی فرمت کردن تبلیغات را می دهد، پس بهتر است تبلیغات را سفارشی کنید. برای مثال، فرض کنید سایت قبلی شما پس زمینه نارنجی داشته است ، بنابراین برای گوگل ادسنس لینک های نارنجی دارید. حالا اگر رنگ تم جدید آبی باشد، پس قاعدتا باید این تغییر رنگ را مد نظر قرار دهید.
همین نکته در مورد ابزارک توییتر ، کلید لایک فیسبوک و غیره نیز صدق می کند. آنها را بار رنگ تم جدید خود منطبق کنید. اگر قرار است در تغییر قالب وردپرس از یک طراحی روشن به طراحی تیره کوچ کنید یا برعکس ، باید در موارد ذکر شده نیز تغییراتی انجام دهید.
10- بگذارید کاربران شما متوجه شوند
حالا حالت “به زودی…” را غیر فعال کنید و سریع یک پست بگذارید و کاربران خود را از تغییرات جدید با خبر کنید. توجه کنید که شما فقط حدود 15 الی 20 دقیقه وقت صرف بررسی نکات و کارها کرده اید. پس قطعا تمام باگ ها و ارورها را پوشش نداده و برطرف نکرده اید. وقتی کاربران خود را از تغییرات مطلع می کنید ، می توانید انتظار روانه شدن گزارشات خرابی و باگ را داشته باشید. ما معمولا برای تست وجود باگ ، از توییتر استفاده می کنیم و از کاربران کمک می گیریم. از طریق توییتر، فیسبوک و غیره از کاربران خود نظر سنجی کنید که آیا سایت در مرورگر آنها ظاهر خوبی دارد یا خیر. اگر گفتند بله ، خبر خوبی است. اگر گفتند نه ، از آنها خواهش کنید یک اسکرین شات از مشکل موجود بگیرند و برای شما ارسال کنند. می توانید مشکل را مشاهده کنید و سعی در برطرف کردن آن کنید. اگر نمی توانید مشکل را برطرف کنید ، مؤدبانه از برنامه نویس تم بخواهید آن را برطرف کند.
نکته: معمولا برنامه نویسان ها زیر بار برطرف کردن مشکل (به صورت رایگان) نمی روند ، مگر اینکه قبلا برای تم هزینه ای پرداخت کرده باشید.
کاربران دارای انواع مرورگرها ، وضوح های صفحه و … هستند ، بنابراین نظر آنها بسیار حائز اهمیت است. فراموش نکنید که به خوانندگان RSS خود نیز یادآوری کنید از سایت دیدن کنند. این نیز در برطرف کردن مشکلات به شما کمک می کند.
11- حذف افزونه های اضافه
امروزه تم ها با ویژگی های پیشفرض زیادی ارائه می شوند. برای مثال ، اگر از Genesis یا تم دیگری که دارای قابلیت نمایش مسیر صفحه است استفاده می کنید، می توانید پس از تغییر قالب وردپرس از شر افزونه های مخصوص این قابلیت خلاص شوید. نکته ساده است. چیزهایی که لازم ندارید را دور بریزید. البته یک نکته را باید به خاطر داشته باشید ، این که گاهی افزونه ها بهتر عمل می کنند. برای مثال بسیاری از تم ها دارای تعداد زیادی ویژگی های پیشفرض سئو می باشند. Genesis ، Thesis ، قالب های استاندارد و غیره ویژگی های سئو را به دوش می کشند. اما ما ترجیح می دهیم از یک افزونه ی بسیار قدرتمند تر همچون WordPress SEO by Yoast استفاده کنیم. انتخاب خود را هوشمندانه انجام دهید.
12- در هنگام اعمال تغییرات مثل کودکان قدم بردارید
قرار است با یک قالب جدید کار کنید، بنابراین بهتر است که تغییرات را با احتیاط اعمال کنید. عناصر کوچک و کم اثر را تغییر دهید تا مطمئن شوید در تمام مرورگرها عملکرد مناسبی داشته باشند. وقتی به اندازه ی کافی با تغییرات راحت شدید و کنار آمدید ، سپس می توانید تغییرات عمده اعمال کنید. یادگیری ساختار و معانی تم جدید پیش از انجام تغییرات عمده بسیار حائز اهمیت است. در این صورت می توانید مشکلات را سریعا شناسایی کنید.
13- سرعت بارگذاری را تست کنید
میزان سرعت بارگذاری که در تم قبلی داشته اید را یادداشت کنید (از آیتم شماره 1 چک لیست) و با زمان بارگذاری تم جدید مقایسه کنید. بررسی کنید ببینید برای بهبود سرعت بارگذاری چه کاری از دستتان بر می آید. برای این منظور می توانید از ویدئوهای آموزشی مختلفی که در فضای اینترنت موجود است استفاده کنید.
14- بررسی نرخ مزایا
بعد از تغییر قالب وردپرس ، باید اطمینان حاصل کنید که نرخ مزایا را مورد بررسی قرار داده باشید. برخی تم ها از نظر هدایت خوانندگان در سایت نسبت به بقیه تم ها کاربر پسند ترهستند. اگر نرخ مزیت شما در مقایسه با تم قبلی افزایش یافت ، بهتر است با تم جدید ادامه دهید. سپس در تم جدید ابزارک پست های مرتبط ، ابزارک پست های محبوب یا دعوت به عمل های بهتری (CTA) برای خوانندگان جدید قرار دهید.
15- به حرف خوانندگان خود گوش دهید و پیشرفت کنید
وقتی یک طراحی جدید اعمال می شود ، کاربران همیشه پیشنهاداتی راجع به آن دارند. کاربران یا از یک ویژگی خاص خوششان می آید یا از یک ویژگی متنفر می شوند. با استفاده از مقالات یا پست های فیسبوک با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. ببینید از منظر آنها چه چیزهایی بهتر است بهبود یابند و سپس روی آنها کار کنید.
آیا شما هم در هنگام تغییر قالب وردپرس چک لیست خاصی دارید که از آن استفاده کنید؟
منبع: wpbeginner.com
دیدگاهتان را بنویسید